Aangekomen te Sama Gaun, morgen naar basecamp
Aangekomen te Sama Gaun, morgen naar basecamp

Aangekomen te Sama Gaun, morgen naar basecamp

Het is een paar dagen stil geweest op de site, maar de internet verbinding is hier niet altijd even goed.

Vandaag zijn we toegekomen in Samdo Gaun (3541m), en morgen trekken we eindelijk naar base camp. Daar toegekomen zal ik zeker een dag zonder internet verbinding zitten.

Maar eerst naar woensdag 11 september, de zwaarste dag van de trekking richting base camp. Er staat ons een tocht te wachten van ongeveer 22km met een positief hoogte verschil van een dikke 1600 hoogte meters en als toppunt een passage langs Larke pass, gelegen op 5106 meter.

Trek van Bhimthan naar Samdo via Larke pass
Aankomst te Samdo
« van 39 »

Daarna volgt een lange afdaling naar Samdo gelegen op bijna 3900m. Zoals elke tocht tijdens deze expeditie is de boodschap, trager is beter en trekken we op een rustig tempo door, waarbij we de nodige rustpassen in acht nemen. Naar het einde toe krijgen we voor de eerste keer regen tijdens de trekking en dienen we de paraplu’s boven te halen. Gewoon te zot voor woorden, wandelen boven de 4000 meter met een paraplu, ondenkbaar in Europa.

Vandaag, donderdag 12 september is wat alpinisten een rustdag noemen, Een tocht van 8km naar Sama Gaun, met zijn hoogte van 3541 meter lager gelegen dan ons start punt. Op enkele druppels na kunnen we het droog houden en verloopt de tocht zonder al teveel bijzonderheden.

Trektocht naar Sama Gaun
« van 22 »

We spotten een paar keer een marmot, komen vele grazende yaks tegen en genieten volop van de Nepalese natuur en cultuur.

Nog een nachtje slapen, en dan zijn we eindelijk in basecamp. Tot op heden hebben we manaslu nog niet uit de wolken gezien, maar hebben we heel kort kunnen spotten waar basecamp gelegen is. Spannend.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands