Summit Manaslu
Summit Manaslu

Summit Manaslu

Na maanden van voorbereiding was het op 25 september eindelijk zover. Rond 5u15 stond ik na een beklimming van ongeveer 10u boven op de top. De beklimming was zwaar en het was wennen aan de uitrusting en manier van klimmen, maar het is gelukt.

Zoals vaak was het zwaarste aan de beklimming de afdaling. Maar omdat een beklimming pas afgerond is als je terug in basecamp bent heb ik ervoor gekozen niet in kamp 2 te overnachten, maar ineens terug af te dalen. Ongeveer 25u nadat ik aan de beklimming begonnen was stond ik terug in basecamp, volledig op maar heel tevreden.

Nu moeten we zo snel mogelijk basecamp verlaten daar er zeer slecht weer met veel sneeuw voorspeld is. En dan maar hopen dat we snel een helikopter hebben richting Kathmandu, want vrees dat we niet alleen zullen zijn. En zij vliegen enkel bij open hemel, en door een betoging van lokale mensen hebben er al twee dagen geen helikopters gevlogen.

Spannend

16 reacties

  1. Miky Wesemael

    Dag Filip ,ik las het artikel in de krant over je beklimming …. En hé die Filip ken ik nog ( ik heb ooit EHBO in de bergcursus gegeven ….)
    Proficiat Filip , je familienaam bevestigd je kunnen . Top,top,top 👏🏻👏🏻👏🏻,je hebt er hard voor gewerkt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands